Avrupa Birliği Ülkelerinde Din-Devlet İlişkisi
Avrupa Birliği ülkelerinde din-devlet ilişkileri hakkında neler biliyoruz? Tek bir Avrupa’dan söz etmek mümkün mü? Acaba Avrupa Birliği din alanında bir standardizasyon peşinde mi? Din-devlet ilişkilerinde ortak bir Avrupa modeli var mı? Dinî grupların kamu kurumlarıyla ilişkileri nasıl düzenleniyor ve uygulanıyor? Yoksa bu alan ulusal kimlik alanı gibi üye devletlerin sorumluluğuna mı bırakılıyor? Din hizmetleri ve din eğitimi nasıl ve hangi statülerde gerçekleştiriliyor?
Elinizdeki kitap Almanya, Avusturya, Belçika, Fransa, Hollanda, İngiltere, İspanya, İsveç, İtalya, Polonya ve Yunanistan’ı mercek altına alarak bu sorulara cevap arıyor. Avrupa Birliği ülkelerinde din-devlet ilişkilerinde uygulanan modeller ve yasal düzenlemeler; her ülkenin anayasal bir laiklik tanımı olup olmadığı; din hizmetleri ve din eğitiminde devletin rolü; dinî cemaatlerin ve grupların resmî olarak tanınıp tanınmadığı; kiliselerin, papazların veya din dersi öğretmenlerinin nasıl finanse edildiği; hastane, hapishane, ordu ve polis teşkilâtı gibi kurumlarda bu hizmetlerin nasıl gerçekleştirildiği inceleniyor.
Katkıda bulunanlar:
Silvio Ferrari, Grace Davie, Gerhard Robbers, Richard Potz, Rik Torfs, Francis Messner, Sophie van Bijsterveld, Alessandro Ferrari, Javier Martinez-Torrón, Michal Rynkowski, Charalambos Papastathis, Lars Friedner, Rebecca Catto.
Matbu versiyonunu satın almak için tıklayınız.
E-kitap versiyonunu satın almak için tıklayınız.